WordPress updates: wanneer en waarom doe je ze?

WordPress updates; ik hoor je hier zuchten. Wanneer doe je ze, hoe doe je ze, en wat doe je als er iets fout gaat? Allemaal vragen die ondernemers hebben die hun eigen website bijhouden.

Allereerst een wake-up-call voor jou, jij die je WordPress updates nooit uitvoert: Je brengt de veiligheid van je website in gevaar! Zo, dat is er in ieder geval uit. Dan weet je dat maar vast, dan zal ik je nu uitleggen waarom.

WordPress-updates

 1. Zorg ervoor dat je je WordPress-updates minstens wekelijks uitvoert.
  Je website blijft dan up-to-date en het meeste veilig. Als je je updates niet uitvoert wordt je website gevoelig voor hackers. En ja, ook jij bent interessant voor hackers!
 2. Download alleen betrouwbare plug-ins en houdt het aantal plug-ins op je website klein.
  Let bij het downloaden van een plug-in op het volgende: is de plug-in geschikt voor jouw WordPress versie en het aantal downloads. Hoe meer downloads, hoe meer de plug-in geüpdatet zal worden. Verder zo min mogelijk plug-ins, hoe meer je er hebt, hoe meer gaten er zouden kunnen ontstaan.
 3. Je kunt de updates prima zelf uitvoeren.
  Het updaten van de plug-ins, thema’s en WordPress-updates is niet moeilijk. Het kan wel eens misgaan, maar dat gebeurt vaker niet dan wel. Meestal zijn het dan plug-ins die botsen met elkaar, en is het ook vrij snel weer opgelost.
 4. Als je de plug-ins regelmatig updatet, kun je ook gebruik blijven maken van de nieuwste features van de plug-ins.

Tips om jouw website zo veilig mogelijk te houden:

 • Niet meer dan 2 beheerders op jouw website;
 • Zet een 2-staps authenticatie op je inlog;
 • Zet een limiet op het aantal inlog-pogingen;
 • Pas je inlog-link aan;
 • Wachtwoord: gebruik een veilig wachtwoord!

Nu even praktisch; hoe voer je ze uit?

Log in op je WordPress-website; ga naar Dashboard – updates of klik op het 2 ronde pijltjes met het getal erbij. Selecteer de plug-ins, thema’s, wat je wil updaten. En klik op updaten. Zo simpel is het!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitvoeren van de updates? Neem contact met mij op!